ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Στο ιατρείο μου μπορούν να αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν  μια σειρά προβλημάτων και νόσων που αφορούν τόσο τα δόντια, όσο και τους στηρικτικούς ιστούς που περιβάλλουν τα δόντια.

Στόχος όλων των θεραπειών αποτελεί η διατήρηση της οδοντοφυΐας σε υγιή κατάσταση, η άνετη λειτουργία του οδοντικού φραγμού και η απόδοση μιας αποδεκτής αισθητικής, για όσον το δυνατό περισσότερο χρόνο.

ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ​​​​​​​

Θεωρώ ότι στις μέρες μας η κλινική ενδοδοντία βρίσκεται στην πιο ενδιαφέρουσα φάση. Έχοντας στη διάθεσή μου μια πληθώρα σύγχρονων συστημάτων {ψηφιακή ακτινογραφία, ηλεκτρονικός εντοπιστής
ακρορριζίου, χρησιμοποίηση μηχανοκίνητων εργαλείων νικελίου- τιτανίου (Ni-Ti), συστήματα έγχυσης θερμής γουταπέρκας και κάθετης συμπύκνωσης} προσπαθώ όσο καλύτερα μπορώ:

•    Να αφαιρέσω από το εσωτερικό του δοντιού (τους ριζικούς σωλήνες) όλο το μολυσμένο πολφικό ιστό, τα βακτήρια όταν υπάρχουν, να καθαρίσω και να  απολυμάνω, ώστε να σταματήσει το δόντι να αποτελεί 
πηγή μικροβίων, ερεθισμού και πόνου.
•    Να επιτύχω μια όσο το δυνατόν ερμητική έμφραξη των ριζικών σωλήνων.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


Η επανάληψη μιας αποτυχημένης ενδοδοντικής θεραπείας θεωρώ ότι είναι η πιο περίπλοκη διαδικασία, που ενέχει αρκετούς κινδύνους για τη μελλοντική λειτουργικότητα του δοντιού. Η απόφαση για επανάληψη είναι συλλογική, μεταξύ εμού και του ασθενούς, αφού συνεκτιμηθούν μια σειρά παραγόντων με κυριότερους τη διάγνωση της αιτίας της αποτυχίας της προηγούμενης θεραπείας και το όφελος της επανάληψης.  

ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ


Στην κλινική πράξη εμφανίζονται αρκετές φορές παθολογικές καταστάσεις που είναι δύσκολο να διευκρινιστεί η προέλευση των μικροβίων. Δηλαδή, πιο απλά, καλούμε να αντιμετωπίσω περιπτώσεις που η αιτία της φλεγμονής είναι σύνθετη και μπορεί αρχικά να ξεκινά από τον πολφό του δοντιού ή από μικροβιακά προϊόντα, λόγω καταστροφής των ιστών που περιβάλλουν το δόντι ή και από συνδυασμό των δύο περιπτώσεων. Στα προβλήματα αυτά, η θεραπεία είναι επίσης σύνθετη, ένας συνδυασμός ενδοδοντικής και περιοδοντικής θεραπείας, με σειρά εξαρτώμενη από την πρωτογενή προσβολή.

image-339147-vlavi1.jpg

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ


Στο ιατρείο μου μπορούν να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις τραυματισμού νεογιλών δοντιών, αλλά κυρίως περιπτώσεις οδοντικού τραυματισμού μονίμων δοντιών όπως ενσφήνωση δοντιού, διαφόρου βαθμού εκγόμφωση, κατάγματα μύλης και ρίζας

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε ό,τι αφορά τις νόσους των ιστών που περιβάλλουν το δόντι, στο ιατρείο μου μπορεί να πραγματοποιηθεί θεραπεία της χρόνιας ουλίτιδας, συντηρητική μη χειρουργική αντιμετώπιση της χρόνιας περιοδοντίτιδας (εντοπισμένη και γενικευμένη) και τέλος να αντιμετωπιστεί τα ουλικό και περιοδοντικό απόστημα.

​​​​​​​ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ


Θεωρώ ότι όσο σημαντική είναι μια σωστή ενδοδοντική θεραπεία στη βιωσιμότητα του δοντιού στο φραγμό εξίσου σημαντική και ουσιαστική είναι η σωστή αποκατάσταση των ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών, ώστε αυτά να αντέχουν στις δυνάμεις της μάσησης και να αποφύγουμε την πιθανότητα κατάγματός τους. Με αυτό το σκεπτικό, επιχειρώ μια όσο το δυνατόν επιτυχημένη μυλική αποκατάσταση, που ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να περιλαμβάνει κατασκευή χυτού άξονα, άμεση αποκατάσταση με σύνθετη ρητίνη, έμμεση αποκατάσταση με σύνθετη ρητίνη και κεραμικά υλικά ή, τέλος, μια ακίνητη προσθετική αποκατάσταση (στεφάνη).

image-339151-11.jpg

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

Για  την αντιμετώπιση των ορθοδοντικών προβλημάτων, οι ασθενείς παραπέμπονται στον καθηγητή μου Κ. Αθανάσιο Αθανασίου, ενώ σε ό,τι αφορά τα χειρουργικά περιστατικά (εμφυτεύματα, εξαγωγές εγκλείστων δοντιών, αφαίρεση παθολογικών περιακρορριζικών βλαβών), οι ασθενείς παραπέμπονται στο χειρουργό προσώπου κ. Βήλο Γιώργο καθώς και στον εμφυτευματολόγο Μπαρμπετσέα Ανδρέα.